Skip to main content

Mopsen Meeting 2020

Ook in 2020, gaan we weer een “Mopsen Meeting” organiseren.

Dit jaar wordt de dag uitgebreid, er worden Mopshonden, Retromopsen en Mowies uitgenodigd. Het beloofd weer een hele leuke dag te worden. Hopelijk werkt het weer ook mee, zodat het een gezellige ontmoeting kan gaan worden met alle broer en zussen, vaders en moeders van jullie lievelingen.

De datum is inmiddels bekend, en wel op zondag 24 mei 2020 van 11.00-15.00.
Reserveer alvast deze datum, aanmelden kan ook al.

Wat kunnen jullie verwachten? 

 • Chantal zal er zijn met bedrukte Mopsen snuisterijen
 • Monique Takke gaat weer mooie foto’s maken, ook voor privé fotos kun je voor een ander moment al met haar afspreken dan.
 • Martijn Takke kan mooie gepersonaliseerde buttons voor jullie maken, met een eigen foto van je hond.
 • Er zal een Hooper en behendigheidsspelen opgezet worden.
 • We houden weer een bingo
 • Natuurlijk gaan we weer leuke foto’s maken van de Provincies, die dan weer op de website worden geplaatst.
 • Nieuw is dat u ook uw hond kunt laten titeren, wij hebben een dierenarts van de kliniek Kortenoord bereid gevonden om dit voor ons te doen. Hier zijn wel kosten aan verbonden daarom is aanmelden en vooraf betalen wel gewenst. Dit ook in verband met de tijd die hiervoor beschikbaar gemaakt gaat worden. Meer lezen voor titeren en de kosten, zie onderstaande link.
 • Het is handig om een stoel mee te nemen, op locatie zijn er maar een paar beschikbaar.


Waar wordt alles gehouden:
Hondenvereniging Antis
Melkwegse Tiendweg 2
3962 EX Wijk bij Duurstede
De entree is gratis, jullie krijgen ook een kop koffie en een leuke verrassing.

Er is ook gelegenheid om op eigen kosten te lunchen.

 

Klik hier voor uitleg en kosten titeren

Wat is titeren?

Bij het titeren neemt de dierenarts een beetje bloed af en kijken vervolgens hoeveel beschermende antistoffen in het bloed aanwezig zijn na vaccinatie. De hoeveelheid antistoffen, of liever, de dunste verdunning waarbij nog antistoffen zijn aan te tonen in het bloed noemt men “de titer”. Hoe hoger de titer, hoe beter een dier beschermd is tegen de ziekteverwekker. Honden en katten krijgen beschermende antistoffen in hun bloed door :

1) Vaccinatie

2) Ziekte

3) Via een beschermd moederdier, via de placenta of eerste moedermelk (colostrum) krijgt een jong dier tijdelijk afweerstoffen van zijn moeder mee (maternale antilichamen)

Titerbepaling bij honden

Bij de hond is het mogelijk om te titeren voor de volgende ziekteverwekkers:

 • Hondenziekte (Canine Distemper Virus)
 • Besmettelijke Hepatitis (Canine Adeno Virus-2)
 • Parvo

De dierenarts meet de titer na de vaccinatie tegen Distemper, Hepatitis en Parvo. Dit wordt ook wel de “DHP-enting” genoemd. De Dierenartsen maakt voor de titerbepaling gebruik van de VacciCheck, waarmee zij een goede inschatting kunnen maken van de bescherming van uw huisdier.

Het is niet mogelijk om te titeren voor:

 • Besmettelijke hondenhoest (kennelhoest)
 • Leptospirose (ziekte van Weil)

Titerbepaling is bij deze ziektes niet zinvol, omdat er geen relatie is aangetoond tussen de titer en bescherming van het dier.

Waarom titeren ?

Door te titeren kan het basis vaccinatieschema individueel worden aangepast aan de gezondheid, leeftijd en de leefomstandigheden van een huisdier. Mogelijk kan zelfs de frequentie van het vaccineren omlaag gebracht worden. Niet vaccineren is geen oplossing, maar titeren is een zinvolle manier om vaccineren tot een noodzakelijk minimum te beperken en toch weten dat je huisdier goed beschermd is.

U kunt u opgeven bij Miranda en Monique als u uw hond wilt laten titeren bij de meeting. U betaald vooraf de titer aan ons. Houdt er rekening mee dat u hond mogelijk een enting nodig heeft en u deze ter plekke moet betalen. 

Prijzen;
Titer       € 40,--
Cocktail  € 37,50
Rabies    € 37,50
Weil        € 32,50

Als de rabies wordt gecombineerd met de cocktail is de prijs voor rabies € 27,50.